OBJEKTIF, VISI & MISI

Objektif

1.    Menggerakkan ahli-ahli Wanita KIMMA supaya berperanan aktif dalam perjuangan politik Malaysia dan kegiatan-kegiatan kenegaraan, keagamaan, pendidikan, perniagaan, ekonomi, kemasyarakatan, kekeluargaan, kesenian, kebudayaan dan alam sekitar.

 

2.    Menganjurkan dan mengadakan latihan kepimpinan, keagamaan, motivasi dan lain-lain latihan bagi mencapai tujuan-tujuan di atas.

 

3.    Menanam sikap kerjasama dengan badan-badan NGO yang dipersetujui oleh Majlis Tertinggi KIMMA dan parti-parti politik sahabat dan komponen Barisan Nasional untuk mencapai wawasan yang diperjuangkan oleh parti Barisan Nasional.

 

4.    Membangunkan Wanita KIMMA ke arah mencapai 30% wanita dalam bidang pengurusan dan pembuat dasar negara.

 

5.    Membentuk sahsiah India Muslim sejati ke arah wanita berilmu, berkemahiran dan berketrampilan dalam pelbagai bidang.

 

6.    Memupuk Wanita KIMMA untuk merealisasikan visi dan misi Kepimpinan Tertinggi KIMMA dan menjadi tulang belakang parti.

 

Visi

Memperkasakan Wanita India Muslim dalam bidang politik, ekonomi, sosial dan agama serta melahirkan generasi berpendidikan tinggi.

 

Misi

Menjadi satu perantaraan dan platform untuk membentuk wanita India Muslim yang serba berkebolehan dengan mengekalkan identiti muslimah sejati.Print

MEDIA SOSIAL KIMMA

PAUTAN KIMMA

Profil Presiden Buletin KIMMA Lagu KIMMA Logo KIMMA Teks Ucapan

ARTIKEL TERKINI

03 May 2018

LAWATAN KERJA PRESIDEN KIMMA KE PDM PORT DICKSON

Port Dickson, 3 Mei 2018 - Hari ini merupakan Hari Lawatan Kerja Presiden KIMMA ke Negeri Sembilan dan Melaka. P...

Selanjutnya
02 May 2018

LAWATAN KERJA PRESIDEN KIMMA KE PDM LURAH BILUT

Lurah Bilut, 2 Mei 2018 - Presiden KIMMA, Datuk Seri Syed Ibrahim bin Kader hari ini turun padang ke negeri Pahang. B...

Selanjutnya
02 May 2018

LAWATAN KERJA PRESIDEN KIMMA KE PDM CHEROH

Cheroh, 2 Mei 2018 - Presiden KIMMA telah mengadakan lawatan kerja ke PDM Cheroh, Pahang hari ini untuk melihat perke...

Selanjutnya
Papar Semua