OBJEKTIF, VISI & MISI

Objektif

1.    Menggerakkan ahli-ahli Wanita KIMMA supaya berperanan aktif dalam perjuangan politik Malaysia dan kegiatan-kegiatan kenegaraan, keagamaan, pendidikan, perniagaan, ekonomi, kemasyarakatan, kekeluargaan, kesenian, kebudayaan dan alam sekitar.

 

2.    Menganjurkan dan mengadakan latihan kepimpinan, keagamaan, motivasi dan lain-lain latihan bagi mencapai tujuan-tujuan di atas.

 

3.    Menanam sikap kerjasama dengan badan-badan NGO yang dipersetujui oleh Majlis Tertinggi KIMMA dan parti-parti politik sahabat dan komponen Barisan Nasional untuk mencapai wawasan yang diperjuangkan oleh parti Barisan Nasional.

 

4.    Membangunkan Wanita KIMMA ke arah mencapai 30% wanita dalam bidang pengurusan dan pembuat dasar negara.

 

5.    Membentuk sahsiah India Muslim sejati ke arah wanita berilmu, berkemahiran dan berketrampilan dalam pelbagai bidang.

 

6.    Memupuk Wanita KIMMA untuk merealisasikan visi dan misi Kepimpinan Tertinggi KIMMA dan menjadi tulang belakang parti.

 

Visi

Memperkasakan Wanita India Muslim dalam bidang politik, ekonomi, sosial dan agama serta melahirkan generasi berpendidikan tinggi.

 

Misi

Menjadi satu perantaraan dan platform untuk membentuk wanita India Muslim yang serba berkebolehan dengan mengekalkan identiti muslimah sejati.Print

MEDIA SOSIAL KIMMA

PAUTAN KIMMA

Profil Presiden Buletin KIMMA Lagu KIMMA Logo KIMMA Teks Ucapan

ARTIKEL TERKINI

20 Jul 2016

PEMBERIAN DUIT RAYA ADALAH SATU TRADISI; JANGAN CUBA SENTUH SENSITIVI KEAGAMAAN – PRESIDEN KIMMA

Kuala Lumpur : Presiden KIMMA pada hari ini telah membidas kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Mi...

Selanjutnya
20 Jul 2016

PENUBUHAN PARTI BARU TUN M TIADA HALA TUJU - PRESIDEN KIMMA

Kuala Lumpur : Mengenai khabar penubuhan parti baharu oleh pakatan baru yang dibuat oleh mantan Perdana Menteri Malay...

Selanjutnya
17 Jul 2016

AMBIL ALIH PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN KIMMA NEGERI SELANGOR – PRESIDEN KIMMA

Kuala Lumpur : Presiden KIMMA telah mengumumkan di dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi KIMMA kali ke-9 pada 16 Julai 201...

Selanjutnya
Papar Semua