OBJEKTIF, VISI & MISI

Objektif

1.    Menggerakkan ahli-ahli Wanita KIMMA supaya berperanan aktif dalam perjuangan politik Malaysia dan kegiatan-kegiatan kenegaraan, keagamaan, pendidikan, perniagaan, ekonomi, kemasyarakatan, kekeluargaan, kesenian, kebudayaan dan alam sekitar.

 

2.    Menganjurkan dan mengadakan latihan kepimpinan, keagamaan, motivasi dan lain-lain latihan bagi mencapai tujuan-tujuan di atas.

 

3.    Menanam sikap kerjasama dengan badan-badan NGO yang dipersetujui oleh Majlis Tertinggi KIMMA dan parti-parti politik sahabat dan komponen Barisan Nasional untuk mencapai wawasan yang diperjuangkan oleh parti Barisan Nasional.

 

4.    Membangunkan Wanita KIMMA ke arah mencapai 30% wanita dalam bidang pengurusan dan pembuat dasar negara.

 

5.    Membentuk sahsiah India Muslim sejati ke arah wanita berilmu, berkemahiran dan berketrampilan dalam pelbagai bidang.

 

6.    Memupuk Wanita KIMMA untuk merealisasikan visi dan misi Kepimpinan Tertinggi KIMMA dan menjadi tulang belakang parti.

 

Visi

Memperkasakan Wanita India Muslim dalam bidang politik, ekonomi, sosial dan agama serta melahirkan generasi berpendidikan tinggi.

 

Misi

Menjadi satu perantaraan dan platform untuk membentuk wanita India Muslim yang serba berkebolehan dengan mengekalkan identiti muslimah sejati.Print

MEDIA SOSIAL KIMMA

PAUTAN KIMMA

Profil Presiden Buletin KIMMA Lagu KIMMA Logo KIMMA Teks Ucapan

ARTIKEL TERKINI

13 Apr 2019

PRK N.27 RANTAU, NEGERI SEMBILAN

Rantau, 13 April 2019 - Calon Barisan Nasional, Datuk Seri Utama Hj Mohamad bin Hasan (Tok Mat) telah memenangi Pilih...

Selanjutnya
02 Mar 2019

PRK N.24 SEMENYIH

Semenyih, 2 Mac - Barisan Nasional sekali lagi telah memenangi pilihanraya kecil, kali ini di Semenyih selepas kemena...

Selanjutnya
26 Jan 2019

PRK P. 78 CAMERON HIGHLANDS

Cameron Highlands, 26 Jan - Barisan Nasional berjaya mengekalkan kerusi di Parlimen Cameron Highlands pada hari ini s...

Selanjutnya
Papar Semua