OBJEKTIF, VISI & MISI

Objektif

1.    Menggerakkan ahli-ahli Wanita KIMMA supaya berperanan aktif dalam perjuangan politik Malaysia dan kegiatan-kegiatan kenegaraan, keagamaan, pendidikan, perniagaan, ekonomi, kemasyarakatan, kekeluargaan, kesenian, kebudayaan dan alam sekitar.

 

2.    Menganjurkan dan mengadakan latihan kepimpinan, keagamaan, motivasi dan lain-lain latihan bagi mencapai tujuan-tujuan di atas.

 

3.    Menanam sikap kerjasama dengan badan-badan NGO yang dipersetujui oleh Majlis Tertinggi KIMMA dan parti-parti politik sahabat dan komponen Barisan Nasional untuk mencapai wawasan yang diperjuangkan oleh parti Barisan Nasional.

 

4.    Membangunkan Wanita KIMMA ke arah mencapai 30% wanita dalam bidang pengurusan dan pembuat dasar negara.

 

5.    Membentuk sahsiah India Muslim sejati ke arah wanita berilmu, berkemahiran dan berketrampilan dalam pelbagai bidang.

 

6.    Memupuk Wanita KIMMA untuk merealisasikan visi dan misi Kepimpinan Tertinggi KIMMA dan menjadi tulang belakang parti.

 

Visi

Memperkasakan Wanita India Muslim dalam bidang politik, ekonomi, sosial dan agama serta melahirkan generasi berpendidikan tinggi.

 

Misi

Menjadi satu perantaraan dan platform untuk membentuk wanita India Muslim yang serba berkebolehan dengan mengekalkan identiti muslimah sejati.Print

MEDIA SOSIAL KIMMA

PAUTAN KIMMA

Profil Presiden Buletin KIMMA Lagu KIMMA Logo KIMMA Teks Ucapan

ARTIKEL TERKINI

13 Nov 2018

MESYUARAT KHAS BERSAMA UMNO PULAU PINANG

Georgetown, 13 Nov 2018 - Barisan Exco Badan Perhubungan KIMMA Negeri Pulau Pinang bersama YBhg. Datuk Seri Hj Syed I...

Selanjutnya
27 Oct 2018

PERHIMPUNAN AGUNG KIMMA KALI KE-41

Nilai, 27 Oktober 2018 - KIMMA telah menjalankan Perhimpunan Agung KIMMA kali ke-41 yang dirasmikan oleh YB. Datuk Se...

Selanjutnya
20 Oct 2018

PROGRAM MOTIVASI PELAJAR SPM PERCUMA

Kuala Lumpur, 20 Oktober 2018 - KIMMA Wilayah Persekutuan telah menganjurkan Program Motivasi Pelajar SPM secara perc...

Selanjutnya
Papar Semua